Your search results

Miksi Fuengirolaan?

Fuengirolan rantaa

Espanjan Fuengirola sopii loman viettoon aina.  Niin  keväällä tai syksyllä kuin myös kesällä tai talvella. Espanjan Aurinkorannikko on säiden suhteen manner-Euroopan lämpimintä aluetta. Aurinkoa on tarjolla n. 320 päivänä vuodessa, eli poutaa riittää. Fuengirolassa Välimeri tasaa lämpötilaa siten, ettei kesäisinkään ole tukahduttavan kuuma. Talvisin taas rannikkoa reunustava vuorijono suojaa kylmiltä ilmavirtauksilta. Fuengirolan edustan kilometrien pituinen tasainen hiekkaranta ja ranta-paseo ovat vertaansa vailla verrattuna lähes mihin maailma kolkkaan tahansa.

Funengirola sää

Fuengirlola maximi keskilämpötila kuukausittain

 

Lentomatka Suomesta on  mukavan lyhyt niin junioreille, senioreille kuin myös pyörätuolilla liikkuville.  Lentoja on joka päivä ja ne ovat melkoisen edullisia, etenkin kun lennot varaa hyvissä ajoin ennen lähtöä.  Lentoaikakin on vain reilu neljä tuntia, ja Malagan kentältä lyhyt matka Fuengirolan ”Suomalaiskaupunkiin”.

Espanja on kehittynyt EU-jäsen. Valuutta on sama kuin meillä.   Espanja on siisti ja turvallisuustasoltaan erinomainen. Erityisiä rokotteita tmv. valmisteluja ei tarvita. Hintataso on suomea edullisempi. Ruoka on hyvää, hygeniataso ja terveyspalvelut ovat korkeatasoiset. Liikenne toimivaa ja kirjaimet ovat länsimaalaiset.(vrt.esim. Turkki tai Thaimaa) Jos Espanjan kiei ei suju, niin se ei ole ongelma. Englantia osataan ja suomalaisia jotka tarpeen tullen auttavat löytyy runsaasti.

Funegirola Centro sekä Los Bolichesin alue ovat  Välimeren alueen maastoltaan tasaisin ja esteettömin lomakaupunki liikkua jalan, rollaattorilla tai pyörätuolilla.  Kaupunki julistautunut täysin esteettömäksi ja on ottanut esteettömyyden monella tapaa oikein erityisen panostuksen kohteeksi mm. madaltamalla katuja, poistanut tai luiskannut  mm. katukivetyksiä ja portaita. Julkiset tilat kuten virastot, turisti-infot jne ovat esteettömät, samoin kuin lukemattomat ravintolat ja kaupat.  Lähijuna ”Renfe”, joka kulkee Fuengirolan ja Malagan väliä sopii liikuntarajoitteisille madallettuine lattioineen ja pyörätuolipaikkoineen. Myös Malagassa on viime vuosina kiinnitetty paljon huomiota esteettömien palveluiden kehittämiseen.

Compare Listings