Your search results

Feria My Soul asunnon esteettömyydestäESTEETÖNTÄ LOMAA  ESPANJASSA !

Ympäristön esteettömyys: 

Funegirolan keskusta sekä Los Bolichesin alue on erityisesti talviaikaan yksi manner Euroopan lämpimimmistä seuduista. Samalla se on  Välimeren alueen maastoltaan todennäköisesti tasaisin ja esteettömin lomakaupunki liikkua jalan, rollaattorilla tai pyörätuolilla.  Fuengirolan kaupunki on oivaltanut tämän vahvuuden ja panostanut itse viime vuosina paljon  myös esim. katukivetysten ja portaiden poistamiseen tai luiskaamiseen.  Edellä mainitut seikat tuovat  kaupunkiin ympäri vuoden lomailevia ikäihmisiä sekä pyörätuolin käyttäjiä kaikkialta maailmasta joten rollaattori, pyörätuoli tai ”sähkömopo” ei millään muotoa herätä ihmettelyä tai muuta kummeksuntaa.  Espanjalaiseen kulttuuriin kuuluu luontaisesti myös kunnioitus vanhempia ihmisiä kohtaan. Monet nuoretkin tervehtivät, avaavat kohteliaasti ovia ja portteja yms. täysin pyyteetömästi. Tämäkin on omalla tavallaan mitä upeinta esteettömyyttä :))

Malagan lentokentältä on Fuengirolaan vajaan puolen tunnin ajomatka. Invataksien saatavuus on kohentunut merkittävästi ja moderni paikallinen junayhteys Malagan, lentoaseman ja Fuengirolan välillä toimii myös hienosti. Valtaosa Malagan ja Fuengirolan välisistä juna-asemista on jo muutettu esteettömiksi.

Fuengirolan kaupungissa sekä lähialueilla asuu tuhansia suomalaisia.  Nämä ja tuhannet muut lomaa viettävät suomalaiset ovat luoneet myös ympärivuotiset markkinat suomenkielisille palveluille joten hyvät lääkäri, hoiva, hieronta, tulkki, apteekki, optikko, kauppa, ravintola yms. palvelut ovat käden ulottuvilla. Suomalaisten matkapuhelinliittymien käyttö Espanjassa on  jo liki saman hintaista kuin kotimaassa ja myös hyvät internetyhteydet ja miksei myös Suomi-TV   ovat lisänneet  matkustussuosiota alueelle  ja ne antavat myös mukavan ”turvaverkoston” lomailun ajaksi. Yleiseltä turvallisuustilanteeltaan Espanja on tällä hetkellä myös yksi vakaimpia paikkoja Euroopassa .

TAVOITTEENA MAHDOLLISIMMAN MONILLE SOPIVA LOMA-HUONEISTO

Espanjalainen rakennuslainsäädäntö on etenkin takavuosina  laiminlyönyt  esteettömyyden vaatimukset lähes täydellisesti myös  kerrostaloissa.  On käytännössä täysin  mahdotonta  löytää valmista asuntoa jossa esim. kylpyhuoneen ja  hissin mitoitus riittäisi suomalaisten suositusten mukaisiin mittoihin tai pyörähdysympyrään, keittiön mitoituksesta puhumattakaan.  Tämän päivän uudisrakennuksissa Espanjan kansalliset rakennusmääräykset huomioivat jo asiat hivenen paremmin mutta edelleen ollaan valovuoden päässä esim. Invalidiliiton suosituksista. Vanhoissa taloissa, joissa olemassa oleviin hisseihin, käytävä leveyksiin yms. ei voida puuttua on tyydyttävä huoneiston sisäpuolisiin muutostöihin ja niissäkin rajoitteena on luonnollisesti mm. viemärilinjojen sijainnit ja ovi-ja ikkunaratkaisut.

Fuengirolan keskustassa, lähellä Feria toria sijaitseva loma- asunto  Feria My Soul on vastikään täydellisesti saneerattu.
Hankkeen suunnittelussa tavoitteena on ollut se, että asunnon tulee olla kodikas, viihtyisästi sisustettu ja sen tulee palvella niin ns. tavanomaisia käyttäjäryhmiä kuten perheitä ja pariskuntia mutta myös ikäihmisä, rollaattorin sekä  pyörätuolin käyttäjiä. Kyseessä ei ole esim. Invalidiliiton kriteerit täyttävä erityinen inva-asunto.  Koska esteettömyysvaatimuksia on hyvin erilaisia,  yksittäinen asunto ei missään tapauksessa voi palvella parhaalla mahdollisella tavalla kaikkia käyttäjiä. Joka tapauksessa olemme mielestämme onnistuneet totetuttamaan  monelle liikuntarajoitteisellekin soveltuvan,  ihanan etelän loma-asunnon hyvällä, keskeisellä paikalla Fuengirolassa.

Lue tästä esteettömän matkailun asiantuntijan Sanna Kalmarin omakohtainen reissukokemus Feria My Soul asuntoon kesäkuussa 2018. 

Feria My Soul asunnon oleskelutilojen väljyys luo viihtyisyyttä. Huoneiston kynnyksettömyys helpottaa niin ”huonojalkaisten” kuin myös rollaattorin tai pyörätuolin kanssa liikkumista. Osa huoneiston väliovista on liukuovia käytettävyyden varmistamiseksi. Keittiössä runsaasti alhaalla sijaitsevia vetolaatikoita ja mm. uunin käyttö onnistuu hyvin pyörätuolissa istuen. Osa huoneiston pistorasioista on  hyvin käytettävissä myös pyörätuolista käsin.  Kylpyhuoneissa on kiinteiden suihkujen lisäksi  myös käsisuihkut.

Inva asunnon varusteita

 

Taloyhtiömme ulko-ovella on ramppi.  Käyntioven leveys on 78 cm. Tarvittaessa oven toinen puoli on myös avattavaissa.  Ala-aulan hissille johtaa luiska. Hissin ovileveys on 70cm ja hissin ”syvyys” 115 cm.

Lisävarusteita ja palveluita: Osa erillisvarusteista kuuluu asuntomme vakiovarusteisiin kuten   erillinen suihkutuoli, wc istuinkoroke, vuoteen nousutuki, imukuppikahva ja siirtymälauta (pyörätuolista vuoteeseen). Tarvittavat varusteet otetaan käyttöön veloituksetta aina tarpeen mukaan.  Järjestämme myös  vuokravälineitä kuten . rollaattorin, pyörätuolin, ns. invamopon  jne.

Saatavissa lisävarusteita  Tarpeen mukaan järjestämme myös ammattilaisten tekemiä vanhuksen, lasten tai liikuntaesteisen hoito-ja hoivapalveluita, asiointipalveluita. Hoidamme eri veloituksella myös välisiivouksia, kaupassa käyntejä, lentokenttäkuljetuksia jne.

Compare Listings