Your search results

Fuengirolassa tapahtuu, aina

palmuu

Sinulle joka haluat lomaasi ohjelmaa..

Espanjalaiset ovat intohimoisia juhlijoita:)  Aina on hyvä syy järjestää juhla tai karnevaali.   Lomalaisille nämä tarjoavat hienoja elämyksiä...

Alla listaa yksinomaan Fuengirolassa vuosittain järjestettävistä tapahtumista. (Tarkista tapahtuma ja ajankohta tarkemmin netistä/järjestäjiltä)

TAMMIKUU

Uuden Vuoden juhlat. Loppiainen on iso juhla Itämaan tietäjien kulkueineen jne. Mm. Constitucion Plazalla tapahtuu….  Tammikuun säät muistuttavat hiukan kotimaista alkusyksyn säätyyppiä. Huomaa, että päivälämpötila saattavaa tammikuussakin ylittää useastikin yli 20:n asteen ja se saa rantakadun täyttymään (kokemusta on 🙂 Toki on realistista että etenkin yöt ovat melko viileitä, välillä tuulee ja vettäkin satelee. Mutta  ne ihanan pitkät valoisat, pääosin aurinkoiset päivät. ”Valohoitoa” riittää aamusta  puoli seitsämään illalla…

HELMIKUU

La Caszuela de la Abuela: Gastronominen reitti –karnevaalit. Helmikuussa aurinko ja mieli ovat aina vaan korkeammalla, ihanaa!!

MAALIS/HUHTIKUU

Semana Santa:   Pääsiäinen on Espanjalaisille suuri juhla. Pääsiäiseen liittyvät tapahtumat ja kulkueet tuovat kävijät yhteen uskontokuntaan katsomatta. Tapahtumia on runsaasti muunmuossa Plaza de la Constitucionilla ja Feria-alueella. Pääsiäisenä nautitaan hyvin usein jo kunnon shortsi- ja rantakeleistä.

HUHTI/ TOUKOKUU

Feria Internacional de los Pueblos: Neljä päivää kestävä todella suuri, aidosti kansainvälinen juhlatapahtuma jossa yli 30 maan kulttuuritavat ja perinteet kohtaavat. Tarjolla eri maiden musiikkia, tanssia, gastronomiaa, taidetta ja kansanperinteitä rennossa ja nautinnollisessa ilmapiirissä. Suomella myös käytössä oma juhlatalo orkestereineen ja tarjoiluineen….Viime vuonna näillä juhlilla vieraili liki miljoona kävijää.

KESÄKUU

Fiestas de San Juan: Juhannusyössä on taikaa Espanjassakin ! Juhannusta vietetään kesäkuun 23 päivän tietämillä. Tällöin rannoilla juhlitaan , ilotulitetaan ja poltellaan mm. Juas-nukkeja. Taikauskon mukaan nuket symbolisoivat kaikkea sitä, minkä haluamme heittää pois vanhasta elämästämme…

HEINÄKUU

Fiestas del Carmen: Carmen-neitsyeen päivää juhlitaan heinäkuun 16 päivänä. Tällöin kalastajat ja merimiehet, joiden suojeluspyhimys Carmen on , kantavat pyhimyspatsaan kulkueessa mereen….

Festival International se Musica y Danza: Kansainvälinen Musiikki ja Tanssifestivaali Sohail linnalla.

Fiesta de la cerveza: Heinä/elokuun vaihteessa 11 päivän ajan vietetään Solhail linnanlla olutfestivaaleja aika pitkälle saksalaiseen tapaan…

ELOKUU

Mercado Medieval: Sohail linna on aktiivinen tapahtumapaikka myös muille musiikki, gastronomia- sekä huvittelutapahtumille.  Vilkkain, kuumin ja tapahtumarikkain ajanjakso koko Aurinkorannikolla.

LOKAKUU

Romeria, Feria del Rosario: Fuengirolan feriaa vietetään Rosario –neitsyen kunniaksi. Iso tapahtuma jossa runsaasti hevosesityksiä, flamencoa, ilotulituksia, tivolia… Lähes ympärivuorokautista hauskanpitoa erityisesti feria-alueella.

Fuge Fest-  Suomirock tapahtuma mistä on muodostumassa perinne jossa eturivin muusikot pistävätä parastaan… Jari Sillanpää, Laura Voutilainen, Juha-Tapio, Virve Rosti,  Popeda, Eppu Normaali jne.

Syys-lokakuu ovat ilmastollisesti suomalaisittain mitä ihaninta aikaa…

MARRASKUU

Ruta de la Tapa Erotica:   Perinteeksi muodostunut 20-päiväinen tapasreitti läpi Fuengirolan ravintolojen ja baarien. 69 ravintolaa tarjoaa kävijöilleen mitä hauskimpia ja eroottisimpia tapaksia. Reitin loputtua valitaan paras…. Marras-Joulukuussa keskilämpötilat jo jonkin verran putoavat ja sateiset hetket lisääntyvät. Ollaan jo ”tyypillisessä suomalaisessa kesäsäässä” :))

JOULUKUU

Suomen itsenäisyyspäivän juhlallisuudet, Joulukonsertteja, eri kuorojen esiintymisiä, kirkkojuhlia, seimiasetelmia,  uuden vuoden juhlat…. Mm. Constitucion Plaza on monen tapahtuman keskipisteessä.

MUITA TAPAHTUMIA

palmuuFuengirolassa järjestetään ympäri vuoden lauantaisin Feria alueen jättikirppari/antiikkitori. Sunnuntaisin on perinteiset markkinapäivät ja tiistaisin iso toripäivä.

Suomi-aktiviteettja järjestetään mm. Fuengirolan Iskelmäbaarissa, Hotel Nurjasolissa, Centro Finlandiassa, Teatteriravintola Maskissa jne. Näissä vierailee pitkin vuotta  iso joukko mm. maamme eturivin muusikoita ja estraditaitelijoita.

Suomalainen Sofia-opisto järjestää luentoja ja kursseja jne.  Paikalliset suomi-lehdet (mm.Ole’-lehti), seurakunta ja eri järjestöt järjestävät mm. tutustumisreissuja lähiseutujen mielenkiintoisiin kohteisiin .  On urheilubaareja, jalkapallo-otteluita, patikointi-ja kiipeilytapahtumia, laskettelureissuja Sierra Nevadaan,  formulareissuja, teatteri ja musikaalielmämyksiä, Golftapahtumia jne…

 Kivaa ja rentoa menoa…

MUITA LÄHIALUEIDEN TAPAHTUMIA:

(tarkista tarkempi ajankohta tapahtuman järjestäjältä)

Sevilla, Flameco Fashion Show 30.1-2.2

Valentines Day 14.helmikuuta

Carneval de Benalmadena 20.2-1.3

Carneval de Malaga 22.2-2.3

Jerez Flamenco Festival 21.2.-8.3

Carneval De Cadiz 27.2-9.3

Malagan elokuvafestivaalit maaliskuun alussa

Malagan Santa Semana ” Suuri viikko/ Pääsiäisjuhlat” 13.4-20.4

Mijas, suuri pääsiäisviikko

Sevilla, Feria de Sevilla 6.5.-11.5

Malaga, Noche en Blanca 10.5. ”taiteiden yö”

Torremolinos, Dia Del Pescato, Kesäkuun alku . ”Kesän merenherkut festival”

Mijas,  Flamenco Dance Festival  kesäkuussa

Cordoba, Noche en Blanca de Flamenco 21.6 ”flamencon yö”

Fiesta de San Juan “ Juhannus” juhlia pitkin rannikkokaupunkeja

La Virgen del Carmen. Pyhimysten juhlia vietetään heinäkuussa pitkin rannikkoa

Mijas, Espanjalaisen teatterin festivaali Mijaksen ulkoilmateatteriassa

Feria del Malaga. Malagan suurin vuosittainen tapahtuma elokuun puolivälissä

Starlight Festival Marbella 23.7-23.8     Enrique Inglesias, Gloria Geynor, Kool of the Gang, Bryan Adams… Huippuartisteja ympäri maailmaa…

Ronda, Festival of Pedro Romero. Syyskuun härkätaistelu festivaali

Mijas, suuri viikon kestävä Mijaksen messuviikko syyskuussa kyläkeskustassa ja sen lähiympäristössä.

Sevilla, Bienal de Flamenco, Syyskuun iso Flamenco tapahtuma

Marbella. Last Amazing Sunday 28.9. Suuret Beach Party juhlat

Sevilla, Seville Guitar Festival. Kitarasäveliä syyskuussa

Espanjan kansallispäivä 12.10. Juhlallisuuksia ympäri maakuntaa.

Jean (Granda) San Lucas festival. Lokakuun ”Oliivi festivaali”

San Pedro ( Marbella) San Pedro Feria Lokakuussa juhlitaan, Ruokaa & juomaa kaduilla…

Granada Jazz festival marraskuun alussa

Compare Listings